Radiogram: welke fabrikant en model? (Algemeen)

door Hansvl @, Sint Joost, 22.02.2021, 23:27 (4 dagen geleden) @ Hansvl
Bewerkt door Hansvl, 22.02.2021, 23:36

Hallo,

Jammer dat er niemand gereageerd heeft...is dit omdat niemand iets weet van Engelse buizen radio's of omdat ik hier als 'groentje' kom binnen vallen :-D? Als dat zo is: het was zeker niet mijn bedoeling om hier 'even' wat informatie te verkrijgen om vervolgens geen bijdrage meer te leveren. Ik ben mij serieus in de buizenradio techniek aan het verdiepen en vind het een heel leuke en boeiende bezigheid. Ik heb van de techniek nog weinig kaas gegeten maar ik word wel met de week wijzer door filmpjes op internet te kijken en veel te lezen over dit interessante onderwerp. Ook ben ik het boek "Zo werkt de radio" van E. Aisberg (druk uit 1939; als iemand een recentere versie weet te vinden houd ik me aanbevolen!) aan het lezen.
Inmiddels heeft het meubel van het radiogram een opknapbeurt gehad en, al zeg ik het zelf, het is wel een mooi meubel geworden. De houttekeningen waren door verkleuring / UV licht haast niet meer te zien en zijn nu weer helemaal terug.
Met betrekking tot de herkomst van het radiogram ben ik helaas nog steeds niet verder gekomen dan dat de radio waarschijnlijk de Ultra ET 4061 of Ultra T402 is. Van de T402 is online een schema beschikbaar, van de ET 4061 heb ik dit nog niet kunnen vinden.
Gezien mijn kennis van de techniek nog maar zéér beperkt is en ik het meubel ook technisch graag in orde zou willen hebben, ben ik op zoek naar een hobbyist in Limburg (bij voorkeur midden Limburg) die de techniek in orde zou kunnen maken (natuurlijk tegen een billijke vergoeding van de kosten). Ik zou dit heel graag samen willen doen (om er zo ook meer over te leren) maar in deze tijd van Corona is dat een lastig verhaal. Ik zou het meubel kunnen laten staan tot beter tijden maar gezien het echt een meubel is, staat het enigzins in de weg als het nog maanden moet blijven staan.....Wie zou mij kunnen helpen?? (radio lijkt nog geheel origineel: er zullen dus wel wat elco's, hard geworden (en ontblote) bedrading, teerknollen etc. vervangen moeten worden

Een paar plaatjes van het meubel zoals het er nu bij staat (excl. platenspeler):

[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum