Een Mini Reuzen-Uutje (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 25.02.2021, 19:54 (1149 dagen geleden) @ pjm

"Maar je moet dus altijd je mini setje en je buizenradio beide aan en uit zetten."
De buizenradio heeft toch geen functie, zelfs de luidspreker wordt niet gebruikt.

Nou, dat hangt er van af wat je gaat doen. Inderdaad, je kunt het interne speakertje aanzetten of boxen aansluiten en dan heb je geen buizenradio nodig. Die hoeft er dan niet eens in de buurt te staan. Je kunt ook de radio aansluiten op de line out, en dan klinkt het geluid van de ali unit via de buizen versterker en de luidspreker in de radio. Het is dan dus eigenlijk een manier om je oude radio mooi te laten spelen. Met goeie boxen aan de unit wordt het helemaal hifi, en het interne speakertje klinkt nog heel aardig voor een van 5cm.

Of heb je de usb poweradapter intern in de radio aangesloten?

Nee, bij deze niet. De Erres heeft de unit ingebouwd (in de achterwand voor het mooi, maar dat is wel minder handig) en ook de voeding daarvoor. Dus radio aanzetten met de volumeknop, dan springt meteen de unit aan in de bluetooth stand en je kunt meteen verbinden met je telefoon en luisteren.

Hoe is de geluidskwaliteit, geen last van ratel of andere bijgeluiden.

Een buizenradio heeft meestal van zichzelf een heel lichte brom, ook als je er niets op aansluit. Zodra je geluid begint weer te geven, hoor je die niet meer omdat het te zacht is. Soms als het weergegeven geluid pauzes bevat, worden de eindversterkers in de unit tijdelijk uitgeschakeld. Een beetje irritante feature, want dat geeft klikjes in de radio. Maar verder prima geluidje hoor, in ieder geval een paar klasses beter dan AM geluid.

In principe mag iedereen hier altijd komen luisteren, alleen gezien de pandemie liggen de bezoeken een beetje stil. In het Radiocafé te Zaandam demonstreerde ik wel eens wat, maar dat ligt nu stil.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum