Telefunken Rhythmus (Techniek Radio/TV)

door Loek @, Exloo, 02.03.2021, 14:33 (1153 dagen geleden) @ ffeilers

Hallo Frans,

Deze meter die laat zien op de foto zou je zeker kunnen gebruiken. Maar zo te zien aan het aantal draden op deze meter komt de voeding ook uit de te meten spanning. Dus zal bij het langzaam opdraaien de meter pas bij ongeveer 80 Volt AC een indicatie geven.

Er zijn ook dergelijke meters te koop die een externe voeding nodig hebben en die geven dan de waarde van af 0 Volt aan.

Verder zijn er ook nog meters die buiten de waarde die je nu met jou meter kan meten ook de COS-phi kunnen weergeven. Als je een beetje ervaring hebt met de aanduiding COS-phi dan kun je daar zeer goed afwijkend gedrag van transformatoren mee zien. Bijvoorbeeld als een sluiting in de voeding transformator zit.

Ik heb al eens eerder mijn variac op een forum? besproken. Op onderstaande foto zie je de meters die bij mij toegepast zijn. Op de meter rechtsonder na, zijn dit allemaal meters die een aparte voeding hebben. De meter rechtsonder meet dus ook de COS phi maar heeft wel als nadeel dat hij pas gaat aanwijzen bij 80 volt. Verder zijn de overige metingen/aanwijzingen van deze meter eigenlijk dubbel omdat de andere deze waarde al aangeven.

[image]

Met vriendelijke groet,

Loek


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum