Philips 640A speelt heel zacht (Techniek Overig)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 12.03.2021, 18:02 (1138 dagen geleden)

Beste forumlezers,

Twee jaar geleden heb ik mijn Philips 640A voor het laatst gebruikt en speelde het toestel nog perfect. Maar dat is nu helaas niet meer zo en komt er als ik hem afstem op mijn AM huiszendertje slechts een heel zacht geluid uit.

[image]

Inmiddels zijn na vervanging van een paar lekke condensators de anode- en schermroosterspanningen van de buizen weer geheel in orde zoals vermeld in de service documentatie, maar het geluid blijft veel te zacht en ontvang ik behalve het AM zendertje helemaal niets.

De buizen heb ik gewisseld met goede buizen en de voedings elco's zijn vervangen. Als ik de Grundig TK5 bandrecorder aansluit klinkt het toestel perfect en is het volume goed, dus kan ik de eindversterker wel uitsluiten.

[image]

Het probleem zit hem dus in het voorafgaande gedeelte, maar waar moet je dat zoeken..... De radio heeft altijd goed gespeeld en aan de bijstel trimmers is niets veranderd en zijn ze nog voorzien van de oorspronkelijke borglak. En daar ga ik zonder meetapparatuur niks aan veranderen.

En dat het keuken aanrecht voorlopig nog even gereserveerd is voor de radiohobby is geen probleem. Een lekkere pizza uit de oven doet het tenslotte altijd goed ;-) .

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum