Vraag over gebruik Philips meetzender GM2893 (Algemeen)

door Anton van den Oever @, Hazerswoude-dorp, 12.03.2021, 23:57 (1138 dagen geleden) @ vanderwaal

Hallo Jan
Hierbij een plaatje van een zelfgebouwde probe:

[image]

De rode kabel is niks speciaal ofzo maar is niets anders dan gewoon 50Ω RG58/U kabel (ooit eens een rol van gekocht op een beurs, was toen goedkoop waarschijnlijk vanwege de kleur)
Ik heb in de loop der jaren van allerlei probes zelf gemaakt, detectie, demodulator enz.
Daarvoor verzamel ik zelfs een bepaald type balpen:

[image]

Kom ik ergens van die enigszins prullerige kleine meetsnoertjes die nog wel eens bij de El Cheapo multimetertjes zitten tegen dan koop ik ze zo af en toe ook, ze hebben een 2 mm stiftje waar je makkelijk weer iets kan opsteken zoals een krokodillenbekje.
Zo stond er voorheen altijd een Engelsman op de Lichtmis beurs met een groot assortiment die ze voor € 1,- per set verkocht.
De stift hiervan komt er zonder al te veel moeite uit en het voorstuk snij je er met een scherp mes makkelijk vanaf en dat past mooi in de pen, onderdelen erin, aard-draadje eraan, stukje krimpkous of soms een tuletje en je hebt een prima probe.
Een beetje inventiviteit en wat materiaal uit de afvalbak en je komt vaak een heel eind, als je goed kijkt zie je rechtsboven op de foto het bovenste deel van een vernevelaar welke op een flesje neusspray zit, perfect als voorstukje voor een probe :OK:
m.vr.gr.
Anton van den Oever


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum