Telefunken Andante 8 bluetooth. (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent Belgiƫ, 22.03.2021, 13:09 (1128 dagen geleden) @ Patrick2

Ik heb meteen ook bluetooth in de radio gebouwd. Zo'n moduletje dat ik bij Ali gekocht heb. Werkt op de gloeispanning, maar dat ging niet zomaar: een brugcelletje met condensator over de gloeispanning en dan met een 78L05 de spanning op 5V gezet. Als ik de uitgang met de pu ingang verbond brandde de zekering van de gloeispanning door. Het is me een raadsel waarom maar ik heb dat opgelost door de audio via een 1:1 transfootje op de ingang te zetten.

Als je na de bruggelijker nog eens massa neemt op de audio-ingang, dan veroorzaak je een kortsluiting tov de andere massa van het gloeicircuit.

Wat me bij een vorige projectje (zonder trafootje) opgevallen is, is hier ook weer het geval: het geluid is veel zachter. Ik moet het volume ver open draaien, zowel op de bron als op de radio. Bovendien is de klank, vergeleken met wat het ontvangstgedeelte produceert, erg "plat". De typische "warme" buizenklank is er niet.
Is zowel aan het volume als het platte geluid iets te doen?

enig idee van het uitgangsniveau ven je bluetooth receiver? waarschijnlijk (te) laag, voor headphone.

versterken en meteen de toonregeling wat aanpassen. Nu zal, als de volumeknop van de radio minder hard moet openstaan dat sowieso verbeteren door de contourcircuits. (die werken enkel bij laag volume)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum