Aluminium strips Philips B3X00U (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 24.03.2021, 09:54 (1101 dagen geleden) @ HidJac

Had jij nog specifieke weerstanden die moeilijk deden?

Ik heb de spanningen nog niet nagemeten, maar gezien het apparaat goed klinkt en gevoelig is, denk ik dat de weerstanden in orde zijn.

Ik las op een website dat die grote groene nog wel eens kapot gaat, maar die meet precies wat ie opgeeft.

Nou, gelukkig maar. Als die voedingsweerstand kapot is, vervang ik hem meestal door een condensator. Bij dit toestel was de weerstand in orde en heb ik hem lekker laten zitten.

Ook nog een praktische vraag, daar ik tot nu toe alleen de metalen chassis toestellen door mijn handen heb gehad (welgeteld 3 :-D ), de printplaat heeft op sommige stukjes van de lijnen aan de onderkant roestvorming. Kan dat veel kwaad of kan ik het beter opnieuw solderen?

Hier heb ik niet veel ervaring mee. Ik denk dat oest geen kwaad kan zoland de sporen geleidend blijven. Je moet niet teveel aan deze sporen rommelen want ze vliegen er zo af!

En tot slot, ik heb verder geen praktische gereedschap liggen voor zaken als aluminium. Mocht je je eraan wagen met deze radio, kan ik dan ook een setje bij je bestellen? :-)

Nee, want ik ben ook niet zo'n metaalheld. Maar het gaat om stripjes van 33.4cm lang en 8mm breed. De kleur alu komt verder op het toestel niet voor, dus koper zal ook niet misstaan. Hoe moeilijk kan het zijn om aan een paar metalen sierstripjes te komen? Ik moet nog gaan zoeken hiernaar, maar Gamma of een hobbywinkel zal toch wel iets hebben? Metaal of de kleur van de kast (zwart).

Bij mij gaf de afstemming een geknars en gekraak dat door merg en been ging, puur mechanisch geluid! Nou zat er een grote spanveer tussen de afstemas en de as van de bandschakelknop, die bleek de oorzaak. Veer losgehaakt, probleem weg. Waar was die veer voor bedoeld? En heb jij die ook?

Behalve de missende stripjes zit ik dan alleen nog met de sluiting in de afstemcondensator. Hoe los je zoiets op? Het is de oscillatorsectie, die zit denk ik achteraan. Waarom heeft zo'n afstemcondensator eigenlijk secties van verschillende afmetingen, maar toch dezelfde capaciteit?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum