Kontakt KT-7 (Techniek Radio/TV)

door hans @, Hoorn, 01.04.2021, 20:35 (1092 dagen geleden) @ Arjan Havelaar

Arjan,

Ik zou willen vragen om bij het onderwerp van mijn vraag te blijven.

Bij dezen.

Je vroeg om een foto van de schakelaars. Een tijdje geleden repareerde ik een Lafayette 214, vooraf maakte ik foto's.[image]

In deze [deel]foto zie je links de impedantieschakelaar en rechts de faseschakelaar. Ze zitten hartstikke onhandig halverwege de bodemplaat van de versterker. De faseschakelaar is hier niet aangesloten en om een reden, want hij was gammel. Je ziet de twee kruisende draadjes. Die zijn in het schema dat Maurice postte buitenom getekend. De middencontacten van de schakelaar sluit je aan op de LS-uitgang van het rechter kanaal. Een contact onder of boven [maakt niets uit] sluit je aan op de UGT van het rechter kanaal aan. Als je geen schakelaar plaatst voor de impedantie, dan kies je hier voor 8 of 16 ohm. De 16 ohm aansluiting is verbonden met de tegenkoppeling [weerstand 20k plus condensator van 47n in serie] en is daardoor goed herkenbaar.

Waarom zou een vorige bezitter de schakelaars verwijderd hebben? Zoals ik al eerder schreef, omdat die schakelaars gammel zijn. Plaatsen van nieuwe schakelaars lijkt me niet moeilijk, mits je het juiste formaat kunt vinden. De schakelaars van de Lafayette 214 meten 1 3/8"x 1/2"overall en de gaten zitten op 1 1/8" h-o-h.

hans

--
raaf apenstaart multiweb punt nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum