Amroh schema's (Gezocht)

door Marc Van De Voorde ⌂ @, Lievegem België, 04.04.2021, 15:22 (7 dagen geleden)

[image]
[image][image]
[image][image]
[image]

Beste radiovrienden.
Geïnspireerd op de onderliggende AMROH draad, heb ik een vraag over het AMROH materiaal.
Lang geleden, moet tussen 1965 – 1969 geweest zijn heb ik een eindversterker gebouwd met een pushpull uitgang met 2 x EL34.
Dit schema heeft ooit in een Radio Bulletin gestaan welke ik in bruikleen gekregen had van een reeds ter ziele gegane vriend. Heb destijds dit schema toen met de tekenplank volledig overgetekend. Alsook het uit een ander Radio Bulletin nummer, de bijpassende voorversterker, met de verschillende ingangen voor micro, platenspelers enz.
Dit alles heb ik tot een goed werkend geheel opgebouwd, maar verder met enkel wat plaatjes draaien, is het na een paar jaren later in de vergeethoek geraakt. Uiteindelijk heb ik toen dit geheel eens gewoon weggegeven, dit met de eigenhandig getekende schema’s en onderdelen lijst.
Nu uit pure interesse, zou ik graag de schema’s van deze voor en eindversterker terug even willen inkijken.
Ik bezit enkel nog de originele folder van de smoorspoelen S 200 en de voedingstransformatoren type P 200. Zie bijlagen.
De smoorspoelen AMHOH waren destijds nog te koop in België, maar de voedingstransformatoren van AMROH niet meer. Hiervoor heb ik toen 2 EREA transformatoren aangeschaft, type 28TP01s. Zie bijlage.
Verder weet ik nog dat de hoogspanning centertap van de AMROH trafo’s gescheiden was (zie bijlage) maar deze van EREA niet. Gelukkig kon ik de beide in elkaar gedraaide centertap draadjes scheiden om alzo beide uiteinden HT windingen in serie te zetten zoals het hoorde volgens het schema.
Dus wat zoek ik concreet: schema AMROH versterker met 2 x EL 34 en met 2 voedingstrafos type P 200 waarvan de HT windingen in serie staan en met de smoorspoelen type S 200.
Aangezien deze trafo’s +/- 1967 niet meer leverbaar waren in België moeten deze schema’s te zoeken zijn in de Radio Bulletins eind 1950 tot in de beginjaren 1960 (vermoed ik)?
Heeft iemand een idee in welke uitgaven dit ooit heeft gestaan, en mij verder op weg kan zetten.
Alvast bedankt voor het meedenken.
Met vriendelijke groeten,
Marc


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum