Restauratie Siera Super Six voltooid (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 20.04.2021, 19:10 (1100 dagen geleden)

Beste Forumlezers,

Inmiddels is duidelijk te zien hoe ik de Siera Super Six vier maanden geleden aantrof en hoe hij er inmiddels uit ziet. Maar dat laatste komt nog ........

In december 2020 zag ik deze Siera op een marktplaats advertentie van een kringloop centrum in Valkenswaard en hij was werkelijk nog helemaal in oorspronkelijke en dus niet spelende staat.

[image]

De moeite waard dus om deze Siera te koesteren, want een Siera Super Six kom je tegenwoordig helaas niet zo vaak tegen en zelfs het oorspronkelijke luidsprekerdoekje was nog aanwezig....

Misschien is het het onbekende, dus het onbeminde maar maar ik vond deze Siera gewoon iets sierlijks Belgisch hebben wat mij aanspreekt en wat ik bij een Philips radio uit die tijd (1934) wel eens mis.

De houten kastvorm kon wel eens een beetje afgekeken zijn van een Erres KY126 maar het binnenwerk is echt totaal anders en heel mooi opgebouwd en dat had ik al eerder vermeld op het forum.

Inmiddels is het me gelukt om het luidsprekerdoekje weer schoon te maken door het voorzichtig met zachte zeep te ontdoen van vieze nicotine vlekken en is het weer als nieuw.

En ook de knoppen hadden voor mij iets charmants wat ik bij Philips knoppen uit die tijd wel eens mis

[image]

En tot slot het eindresultaat van de Siera Super Six uit 1934. En behalve het opnieuw lakken van de kast vond ik het schoonmaken van het zijden luidsprekerdoek erg goed gelukt.

[image]

En dan het uiteindelijke radio resultaat te beluisteren met een 78 toeren plaat met mijn oude grammofoon vond ik echt zo super leuk om te delen.... het is tenslotte voorjaar en zijn de we de kwakkelwinter een beetje zat: https://www.youtube.com/watch?v=Lj2xij5olnk

Groetjes, Hans

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum