Gezocht hulp/advies bij reparatie Philips B5X63A (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent België, 04.05.2021, 22:55 (1049 dagen geleden) @ RichardvD

Kijk, zelfs tussen massa en massa meet je de oscillator. Je zal nu wel begrijpen waarom je dit signaal zowat overal aan de tuner kan meten. het straalt gewoon in de probe via de massakabel, en je meet het dus ook op de uitgang, waar je 10,7Mhz verwacht. Nu is die er waarschijnlijk ook wel, maar véél te klein tov het oscillatorsignaal om zichtbaar te zijn.
doordat de probe de oscillator nu niet belast weet je ook dat de oscillatorfrequentie kwasi goed zitten. Je zou verwachten dat je dan toch wat kan ontvangen. als dat niet zo is, waarschijnlijk nog een fout in het MF. makkelijkste om daar heel snel achter te komen is even 10,7Mhz te injecteren aan het begin van het MF. heb je iets van een generator die 10,7Mhz kan uitsturen ?

enige tijd geleden zoiets gebouwd (op basis van een idee van Hugo) en das best handig. Intussen heeft die op aanvraag al wat rondgereisd, verste plaats tot nu toe was Denemarken, en omdat ik geen gebruiksaanwijzing wou schrijven, filmpje van gemaakt :-) https://youtu.be/KvLuOtVpCKk

Je ziet daar dat injecteren je meteen een hele stap vooruit helpt en makkelijker is dan eten, omdat de signalen nog héél klein zijn en allergisch aan scoopprobes (tenzij het een actieve is)

Als je tijd te over hebt... http://www.transistorforum.nl/forum/index.php?id=55451 wordt deze eenvoudige injector besproken en verbeterd.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum