Gezocht hulp/advies bij reparatie Philips B5X63A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 10.05.2021, 10:43 (1044 dagen geleden) @ kris

Hoi Kris,

Ik heb geen donorradio dus heb een spoel genomen die ik hier had, dit zijn spoelen uit een assortimentsdoos Link naar de spoelen die ik gebruikt heb

In theorie zou dit moeten werken, maar zoals gezegd is dit iets waar ik niet veel ervaring mee heb :-) . Om bij de 220pF in de buurt te blijven zal ik vanavond iets opbouwen rond een spoel van 1 uF (theoretische berekende waarde) of 4.7 uF (volgens info van Ben). Ik zal beginnen met een C van een vaste waarde van bijvoorbeeld 200pF en eens kijken waar ik op uitkom. Ik heb nog een trimmer van 4-20 pF en kan deze dan gebruiken voor een stukje fijnafstemming.

In theorie zou dit moeten werken denk ik maar sluit zeker niet uit dat ik iets over het hoofd zie :-D Dus alle opmerkingen/verbeteringen zijn meer dan welkom. Ik ga trouwens wel even op Marktplaats kijken of ik ergens een donorradio of tv kan vinden. Ook heb ik gevonden hoe je een geschikte FM spoel zou kunnen maken (ronde ferrietkern en draaddiameter + aantal slagen). Ik ga dus een aantal testopstellingen maken om te zien wat er wel en niet werkt. Het vinden van de juiste spoel zou het makkelijkste zijn heb ik wel begrepen.

Wat ik mij nog af vroeg is of het maken van een oscillator rondom een opamp (ua741 bijvoorbeeld) zou kunnen werken voor deze toepassing. Hier heb ik wel het e.e.a. voor liggen en hiervoor is ook geen spoel nodig?Van de 9V batterij zou ik +4.5V en -4.5V kunnen maken en dan het signaal hierna nog versterken wanneer een hogere uitgangsspanning nodig mocht zijn (BF494). Heb jij hier soms ervaring mee?

Bedankt voor al je opmerkingen en geduld om mij te helpen hierbij. Ik zal vast een aantal dingen schrijven of proberen die niet logisch zijn maar dit is voor mij ook een leerproces.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum