Herstellen luidsprekers (Techniek Radio/TV)

door j0achim @, 13.05.2021, 18:46 (1069 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Bedankt voor de enorm snelle reacties. Ik sta echt verbaast hoe duidelijk de reactie's zijn en de welwillendheid om een volstrekt onbekende te willen helpen.
Ik heb via een bericht hier vervangende speakers aangeboden gekregen en deze worden naar mij verzonden.

Zodra deze speakers binnen zijn ga ik verder met het herstel. Helaas is mijn kennis nogal beperkt. Ik heb het meubel uit elkaar gehaald. De poten vertonen vliegroest, dus deze ga ik herstellen. Ik weet niet of ik dit alleen schoon moet maken, of dat ik de poten moet spuiten (ik kan de kleur laten scannen zodat ik de zelfde kleur krijg) Of doet dit afbreuk op de originaliteit van het meubel?

De kast zelf maak ik enkel schoon.
De platenspeler is van binnen mooi schoon en naar mijn idee goed gangbaar,maar ook daar heb ik weinig kennis van. Ik denk dat ik voor het wisselgedeelte onderdelen mis.

Ik vrees dat er een aantal condensatoren uitgedroogd zijn en vervangen dienen te worden. dit kan ik helaas niet zelf. Het liefst zou ik dit dus samen met een kenner/liefhebber willen doen. Vergoeding is hier natuurlijk geen probleem. Ik begrijp ook dat ivm de huidige Corona perikelen dit momenteel lastig is. Dus als iemand mij wil helpen waar ik het meubel kan brengen is dat ook helemaal prima.
Ik ben in ieder geval enorm enthousiast geworden, ik ben geen verzamelaar, het zal echt een meubel zijn wat in mijn kantoor staat en welke met enig regelmaat gebruikt zal worden. Zo vraag ik me ook af of het geen kwaad kan dat er 230 volt op staat, terwijl het een 220 volt radio is.

Ik zou het leuk vinden om eens met iemand hier over te sparren en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ik heb een aantal foto's van de binnenkant meegezonden.
[image]

[image]

[image]

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum