Herstellen luidsprekers (Techniek Radio/TV)

door j0achim @, 14.05.2021, 11:53 (1077 dagen geleden) @ Dave
Bewerkt door j0achim, 14.05.2021, 12:07

Bedankt voor alle goede adviezen.
Ik heb de speler een klein beetje uit elkaar. het motortje zat inderdaad vast en kon ik door er handmatig aan te draaien rond krijgen. Hoe langer ik draaie hoe soepeler dit ging.
Om het wisselsysteem te gebruiken mis ik denk ik de lange centreerpin waar je de platen op kan leggen.
De kogeltjes heb ik met een pincet even veilig gesteld en zodra dit in elkaar gaat zal ik hier wat olie/vet aan toe voegen. WD40 doe ik liever niet, dit trekt ook weer vuil aan.

Ik heb via hier dus twee vervangende luidsprekers gevonden, ik wacht even tot ik die binnen heb voordat ik de radio ga opstarten.
Ik probeer nu uit te zoeken of de pickup op 110volt of 220volt staat, maar dat kan ik denk ik het beste meten zodra ik de radio opgestart heb. (edit: ik zie dat hier al een antwoord op is, ik zal hem dus via de radio moeten testen)

De platenspeler zelf, ik vraag me af of de knoppen het naar behoren doen. Dit zijn volgens mij mechanise knoppen. Wanneer ik op start druk gaat het aandrijfwieltje op het motortje, echter als ik op stop druk gebeurd er niks, er gaan wel een hevel naar beneden, maar die komt ook niet meer omhoog. Ook zou je verwachten dat dan het wieltje van het motortje af springt.
Maar wellicht werkt dit enkel onder spanning? Dat er toch meer techniek in zit dan dat ik op het eerste ook kan zien.

Het is mij afgeraden om de radio zonder speakers op te starten ivm dat de buis dan zijn vermogen niet kwijt kan. Ik hang er vanmiddag dan ook even een oude box aan, zodat ik in ieder geval verder kan testen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum