btw, inklaringskosten en invoerrechten bij o.a. Ali ! (Algemeen)

door Ted Mooren @, Amsterdam, 26.05.2021, 14:51 (1037 dagen geleden)

Bewerkt citaat uit AVROTROS digitale rubriek "opgelicht":

o.a. AliExpress-bestelling wordt vanaf 1 juli 2021 duurder door verplichte inklaringskosten en nieuwe btw-regels

Even een apparaat/onderdeel bestellen bij AliExpress: voor veel Nederlanders is het de normaalste zaak van de wereld. Omdat bestellingen van buiten de Europese Unie met een waarde lager dan 22 euro nu nog gevrijwaard zijn van btw en inklaringskosten, kun je als consument op laagdrempelige wijze goedkope spullen bestellen zonder je zorgen te hoeven maken over onverwachte importheffingen en aanvullende kosten.
Maar door een wetswijziging die per 1 juli 2021 in werking treedt, gaan er een aantal dingen veranderen.
Daardoor wordt ook uw bestelling van buiten de Europese Unie met een waarde van minder dan 22 euro een stuk duurder. In dit artikel (zie link) leggen we uit hoe het allemaal zit én wat dat precies voor u betekent.

Wij nemen AliExpress slechts als voorbeeld vanwege de naamsbekendheid en het enorme marktaandeel: het is immers een concreet voorbeeld omdat veel consumenten wel ervaring hebben met goedkope AliExpress-bestellingen.
Maar de wijziging die per 1 juli 2021 in werking treedt, heeft dus niet alleen betrekking op (AliExpress-)bestellingen uit China, maar betreft alle commerciële bestellingen van buiten de Europese Unie.

Wellicht ten overvloede, maar wél goed om te weten:
sinds de Brexit geldt de aanstaande wetswijziging dus óók voor bestellingen uit het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland).

Onder dankzegging aan de digitale site van AVROTROS "opgelicht".

Het gehele artikel is te lezen in deze link.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum