Aristona SA8013A (Techniek Radio/TV)

door Andrew @, 30.05.2021, 22:33 (1070 dagen geleden)

Beste liefhebbers, ik ben helemaal nieuw hier en heb vorige week een Aristona Sa8013a radio/platenspeler gekocht.

Deze wil ik graag, zonder enige ervaring netjes in orde gaan maken. De problemen die ik nu heb zijn er eigenlijk 2.

1. Het element is vergaan (ag3016) ik heb deze uit elkaar gehaald en schoongemaakt. De naalden zijn beiden afgebroken (niet te vinden) en het kristal is blubber. Voor naalden en een kristal heb ik wel wat gevonden op marktplaats en diverse sites, maar ik weet dan niet of ik de juiste heb en ben vooral bang dat ik dat nooit in elkaar krijg gezet. IK lees ook verhalen over Ronette elementen die in de ag3016 behuizing passen, dat lijkt me wel een mooie oplossing maar waar vind ik de juiste ? Ik zie ook vervang elementen maar die zijn niet zo mooi wat betreft behuizing.

Ik wil vooral wat platen uit de kringloop draaien omdat ik de sfeer en het geluid, zo mooi vind. Zoek dus geen HQ maar wel een mooi oud geluid met kraakjes en alles????
Kunnen jullie mij op weg helpen?

2. Bij afstelling van de radio valt het volume soms wat weg en komt dan soms weer terug. Ik denk dat de potmeter en regelaar wat vervuild zijn. Kan ik die uit elkaar halen en schoonmaken? Is daar ergens een handleiding ofzo voor te vinden?

Sorry dat ik er echt nog niks vanaf weet en wellicht stomme vragen stel....ik moet echt nog veel leren merk ik????

Oh ja, ik woon in de buurt van Sittard en werk in Eindhoven, dus als iemand weet waar nog een winkel is ofzo voor dit soort spullen....

Jullie merken, alle hulp /advies is welkom.

Groetjes
Andrew


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum