Blaupunkt Florenz Typ 21350 vraag (Techniek Radio/TV)

door Leon74 @, 13.06.2021, 21:57 (1050 dagen geleden) @ Maurice

Haha Maurice :-D Deze reactie trekt me wel over de streep denk ik. Mijn instelling is ook om dingen gewoon aan te pakken en te doen. Het gevolg is wel dat ik nu voorlopig het meeslepende geluid zal moeten missen. Ik heb deze als " werkend " gekocht dus ik zag niet veel kwaad in het aanzetten. Na de uitleg hier snap ik een beetje dat deze dingen heel gevoelig zijn. Ik had altijd het idee dat buizenversterkers ( gitaarversterkers ) juist heel veel kunnen hebben.

Mijn eerste stap is om morgen zo'n ding met een weerstand te maken om die caps te ontladen via het chassis. Heb dat ooit in een Youtube filmpje gezien dat dat echt belangrijk is. Dan ga ik het met een penceel en stofzuiger helemaal schoonmaken. Vervolgens ga ik me aanleren om een schema te kunnen lezen. Dat is de basis denk ik. Dan ga ik de eerder gegeven tips opvolgen met als doel dit apparaat veilig te kunnen inschakelen. Ook zo'n lamp beveiliging ga ik in elkaar knutselen. Dat valt mooi samen want ik moet voor een klimaatkast die ik nodig heb een kistje bouwen met stopcontacten voor een stc-1000 thermostaat. Kan dan mooi alles wat ik van de bouwmarkt nodig heb in 1 keer kopen ;-)

Is het de bedoeling dat ik verdere vragen in dit topic blijf stellen of zal ik per vraag een apart topic aan gaan maken? Bedankt iedereen voor het meedenken en de hulp. Het trekt me over de streep om een belangrijk deel van mijn dag te gaan besteden aan studie. Zo'n buizenradio repareren zonder het te verpesten vergt wat meer dan een Youtube tutorial. Met hulp van dit forum durf ik er wel aan. Ik loop al langer met het idee om elektronica te leren. Vandaar dat ik ook al wat apparatuur aangeschaft had.

Heb er wel zin in :MUS:


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum