AVO buizentester 160A (Algemeen)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 26.06.2021, 10:05 (1035 dagen geleden) @ Robert Gribnau

Ik zou de dwarsverbinding/stang zeker ongemoeid laten als ik een betere/modernere buizentester zou hebben. Maar dat zou ook betekenen dat ik mijn Two Panel Valve Tester hoogstwaarschijnlijk nooit meer zou gebruiken.

Robert, ik heb ook een "Two Panel Tester" en dat was jarenlang de enige buizentester die ik had. De '0'configuratie heb ik ongemoeid en dus origineel gelaten, heb het nooit een echte beperking gevonden alhoewel ik er waarschijnlijk nooit AZ41's op getest heb.

dus zo af en toe kijk ik wel of er ergens een AVO Mk. III of Mk. IV te koop staat.

Ik heb hier van AVO ook een CT160 en een MK4, beide in perfecte staat maar ze worden nooit gebruikt. M'n meest favoriete tester in gebruik is de ELPO P508, een Pools product met daarin ook een (originele AVO) roller switch met de 0 stand volledig vrij. Het is een apparaat wat zich vlot en makkelijk laat bedienen, je kunt de originele AVO buisgegevens erbij gebruiken. Het meetprincipe is ook volledig gelijk aan bijv. de AVO MK4 maar de backing-off zit anders in elkaar (met een buis). Die Elpo's zijn niet echt schaars en is met wat inspanning en geduld wel te vinden op bijv. Ebay.

Technisch vind ik de beste buizentester de Russische L3-3, die heb ik hier ook (nieuw) in de de verzameling meetapparatuur maar het bedienen is vrij uitgebreid met kaarten en mede door de Russische opschriften vergis je je daarbij vrij vlot.

Vr. groet, Ron


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum