Verschillen Philips, Erres, Aristona (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 05.07.2021, 02:48 (1020 dagen geleden) @ Franc

Het Aristona model TV ben ik nooit een tweede keer tegen gekomen.
Was een 61 cm model met een 6 kanalen laatje onder in het toestel, model uit 1972/1973.
Ook op internet vind ik niets over deze TV.

Dan ben ik wel erg benieuwd, misschien interessant voor een nieuw topic? Foto's van het uiterlijk, typeplaatje, eventueel binnenkant zouden uitkomst kunnen bieden. Grote kans dat het toestel op die manier nog wel te duiden is.

6 kanalen uit 1972/1973 zou het Nederlandse F6 of het Duitse D6 chassis kunnen zijn, beide hybrides. Er is naar verluid ook ooit wel eens wat van Loewe ingekocht, maar daar heb ik nog nooit wat van gezien, dus dat zou dubbel interessant zijn.

De mogelijkheid dat het om een D6 chassis (een soort E1 chassis maar dan met buizen) gaat heeft wel te maken met het submerkenbeleid. Hoewel toestellen van submerken kwalitatief niet verschilden en van dezelfde productielijnen liepen, waren het regelmatig buitenlandse toestellen die hier niet verkocht werden als Philips, zodat er minder aan het design aangepast hoefde te worden om ze te onderscheiden. Erres had bijvoorbeeld K70 modellen (Zweedse K7), Siera had één of meer K8D (Duitse K8ige) in het assortiment en Horny enkele K80 modellen (Zweedse K8ige). Op dezelfde manier voerden naar ik meen Aristona en Siera ook enkele D6 modellen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum