Philips HX454A (Techniek Radio/TV)

door Peter1952 @, 11.07.2021, 14:56 (1013 dagen geleden) @ Pimmetje

Het zou heel goed kunnen dat het aan het lampje ligt, het hangt er van af hoe dat geschakeld is. Zit het in serie met de gloeidraden, dan is er geen gloeispanning en doet het toestel niets. In dat geval is het lampje 19 V., 100 mA. Het kan ook zijn dat het lampje in serie staat met het hele toestel. Meestal zit er dan een NTC over het lampje, zodat het toestel bij een defect lampje door blijft spelen. Het lampje is dan 6,3 V, 200 mA.
Ik weet niet hoe de draaitafelmotor geschakeld is, het kan zijn dat deze in serie met de gloeidraden is geschakeld bij 220 V. Aangezien de draaitafel draait, zou in dat geval het gloeidraadcircuit intact zijn.

Aan de hand van het schema moet je eerst het voedingscircuit nalopen. Er kan een buis met onderbroken gloeidraad tussen zitten, ook kan de voorschakelweerstand van de gloeidraden defect zijn.
Er zitten enkele zwarte teercondensatoren in die voor problemen gaan zorgen als je ze laat zitten, bijvoorbeeld over de netspanning. Die dien je beslist te vervangen.

Het is dus niet zo dat de schuld bij één enkel component zit, er kunnen er meerdere zijn.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum