Philips platenspeler AG4756 (Techniek Overig)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 21.07.2021, 11:13 (11 dagen geleden) @ RR1957

Leuke speler en ik heb hem nog van mijn ouders, die hem in 1962 kochten.

Leuk verhaal René, zo ben ik ook aan mijn eerste AG4756 gekomen. Toen ik het ouderlijk huis verliet is de platenspeler uit beeld verdwenen.
Omdat ik een aantal 78-toeren platen heb en het zonde vind om die met een oude mechanische HMV109 af te spelen wilde ik weer een zelfde platenspeler uit mijn jeugd proberen te vinden.

Sinds een paar dagen heb ik er weer een en na een grondige schoonmaakbeurt en wat dunne olie werkt hij weer. Ook het afslagmechanisme functioneert weer dankzij dit forum en een Philips merkplaatje is onderweg dankzij mijn naamgenoot.

De oude 78-toeren platen worden nu perfect afgespeeld met de kantelnaald in de N positie, maar 33- en 45-toerenplaten is een drama. Met de kantelnaald in de M stand blijft de naald niet in de groef maar schaatst heen en weer over de plaat. Ik denk dat de naald stuk is, dus wordt het weer verder zoeken. Ach ja, dat vind ik het leuke van de hobby en geeft het voldoening als de platenspeler binnenkort weer helemaal in orde is. Dus ook de 33- en 45-toeren naald.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum