NVHR Schematheek Terug! (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 27.07.2021, 10:40 (1004 dagen geleden) @ Wim Stuiver
Bewerkt door soundman2, 27.07.2021, 11:02

Een onmisbaar stuk gereedschap is er gelukkig weer!
In het verleden heb ik wel eens geklaagd over de slechtere leesbaarheid van (sommige) schema's. Ook door mij aangeleverde schema's zien er dan niet meer uit. Ik heb daar met John wel eens over gecorrespondeerd. In elk geval voerde hij daarop een bewerking uit, die de leesbaarheid niet ten goede kwam (Hij had het over contrastverbetering). Wellicht had het te maken met te weinig opslagruimte.
Mogelijk is dat nu allemaal wat beter. Het corrigeren van de genoemde tekortkoming, zal een reuzen karwei zijn, misschien wel ondoenlijk. Misschien dat de ergste gevallen gesignaleerd kunnen worden en gecorrigeerd, voor zover de originele scans nog beschikbaar zijn.
De database is in de loop der jaren gegroeid tot een waardevol instrument. Helaas hebben ook buitenlandse schemasites dat ontdekt en maken kopieën zonder scrupules. Misschien moet daar wat energie in gestoken worden. RMORG heeft ook zo iets. Niet iedereen vind dat leuk, maar het mooie werk zomaar te grabbel gooien, zet ook geen zoden aan de dijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum