RF Test Oscillator SANWA model SO-11S (Techniek Radio/TV)

door Evert Liewes @, Diemen, 25.09.2021, 23:03 (944 dagen geleden)

Als iemand een schema heeft, dan zou ik daar heel blij mee zijn. Het apparaat werkt niet en ik zou graag wat suggesties ontvangen over de oplossingen van het probleem.

Deze RF test oscillator heeft als buizen 6X6 (gelijkrichter), 76 (triode voor audio modulatie) en een 6C6 (pentode) voor de RF oscillatie trap. Het RF bereik is 100KHz t/m 30MHz.

Voor zover ik het kan bekijken zit het probleem bij de 6C6. De anode van de 76 is belast met een kleine audio trafo. Bij de anode wordt hiervan via een C het signaal afgetapt en naar G2 van de 6C6 gestuurd. Op de scoop zie ik hier nog een signaal. Maar vanaf de anode van de 6C6 zie ik eigenlijk niets op de scoop. Het signaal op de anode is zo zwak dat het bijna niet te zien is. De buis gloeit netjes. Van de anode gaat het signaal naar een potmeter - signaal sterkte en via de int of externe modulatie schakelaar naar de uitgang.

Suggesties om het apparaat weer aan de gang te krijgen zijn welkom. Ik heb weinig ervaring met dit soort oscillatoren. Dus een beetje hulp kan geen kwaad.

[image]
[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum