vreemde versterker vraag (Algemeen)

door Piet van der Pol @, Alblasserdam, 05.10.2021, 09:35 (11 dagen geleden) @ Evert Liewes

Dit patent gaat inderdaad over een wel heel speciale thyratron. Als je het nog een thyratron zou mogen noemen.

Bij een normale thyratron zorgt de gatespanning voor de start van de ionisatie. De buis komt dan volledig in geleiding. De gate heeft na het ontsteken geen invloed meer op de geleiding.

Bij de uitvoering in het patent zijn er een aantal hulpelektrodes toegevoegd, die de regeling wel mogelijk zouden moeten maken. Er is een lange elektrode toegevoegd, waarop een glimontlading ontstaat. De lengte van deze glimontlading kan door een soort gate beïnvloed worden. Wij kennen dat van de neon afstem indicators.
Door de plaats van deze elektrode t.o.v. de hoofd elektrodes, zou de variërende glimontlading ook de intensiteit van de hoofd ontlading beïnvloeden. Daarmee wordt dan het versterkende effect bereikt. Dit gebeurd dus geheel analoog. Er schakelt dus niets. Geen klasse D. En dit werkt ook niet met een gewone thyratron.
Bij een gewone thyratron is de hoofdstroom misschien in geringe mate te beïnvloeden met een zeer hoge spanning op de gate. Mogelijk is dat het idee van de thyratron versterker. Succes

Piet


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum