Belangstelling oude radio's (Algemeen)

door Henk vdB @, 12.10.2021, 19:37 (3 dagen geleden) @ Laurens
Bewerkt door Henk vdB, 12.10.2021, 20:04

Wat mij bij bv. MP het meest tegenstaat (ik heb net nog eens gekeken) is dat er VEEL te VEEL radio's aangeboden worden met de term BIEDEN ipv. gewoon een vraagprijs te noemen. Zo'n 20 jaar geleden heb ik tot over de honderddertig toestellen gehad en een aantal daarvan had ik via marktplaats gekocht. Aanbiedingen met "BIEDEN" heb ik bijna altijd genegeerd. Er werd toen al vaak FAKE geboden om de prijs op te drijven. Het was hobby voor mij om de toestellen op te knappen en werkend te maken, en aan de goedkope apparaten was vaak veel plezier te beleven om deze op te knappen. Ik heb geen interesse in grote radiomeubels en ook niet echt in voor-oorlogse toestellen gehad. Toestellen waar bluetooth ingeprutst is: laat maar. Toestellen die "wel brommen en de buizen gloeien: laat maar. Ik heb nog genoeg staan en ga dan ook geen 50 euro betalen voor een toestel met verkeerde knoppen, kapot doek "afgeknipt snoer", en ga zo maar door met de termen en foto's die je nu op MP ziet. 265 euro voor een radio meubel met pick-up? Dacht 't nie!
Sorry, maar de aanbieders daar hebben het zelf verknalt. Ik hoef ook geen toestel dat al "gerestaureerd" is, daar is voor mij geen lol aan.
Je vroeg meningen, dit zijn die van mij. Anderen zullen (en mogen van mij :-D) daar anders in staan.

P.S.: ik had het over 130 radio's, een deel daarvan was vroege philips transistorradio's.

En van de buizentoestellen heb ik een keer een flinke partij (30+ stuks) WEGGEGEVEN, ja, voor niks dus, aan iemand die ze wel in z'n huis wilde hebben. Enige voorwaarde die ik gesteld heb is dat ie ze niet later voor veel geld mocht verkopen. Dat zie je niet vaak, dat iemand gewoon een flinke partij weggeeft.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum