Einde radio hobby??????? (Algemeen)

door Ronald Okkinga @, Sint Odiliënberg, 12.10.2021, 21:03 (3 dagen geleden) @ Henk Boeijink
Bewerkt door Ronald Okkinga, 12.10.2021, 21:19

Je ziet het op verkoopsite’s ook wel terug. Radio’s met FM gaan voor een redelijk goed bedrag weg maar de oudere toestellen, weinig tot geen interesse voor. Voordeel is dat je voor weinig leuke radio’s kunt kopen. Nadeel is dat je er niet meer vanaf raakt als je wilt opruimen…

Ik vind het in ieder geval nog leuk om de radio’s optisch op te knappen. Verkeerde doekjes vervangen door het juiste doekje, originele buizen erin enzovoorts. In Philips horen Philips buizen, Siera Mullard buizen, Duitse toestellen met Duitse buizen… grootafnemer bij Frans en Wim de buizenboeren. Van de week nog twee Erres toestellen voorzien van Erresdoekjes in plaats van gordijnstof. Kasten opknappen of laten opknappen. Technisch hoeft het van mij niet, dan heb ik het liever origineel.

Maar hier zijn de FM toestellen toch zwaar in de minderheid :-D geloof dat ik er twee heb met FM. Meer dan genoeg. Eentje standaard aangesloten op de lichtschakelaar. Geef mij maar korte golf en middengolf als ik actief wil gaan luisteren, maar dat doe ik dan eigenlijk weer met de ex Army communicatie ontvangers.

Wordt toch weer eens tijd om een fatsoenlijke antenne te plaatsen buiten…

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum