Einde radio hobby??????? (Algemeen)

door Eduard @, 13.10.2021, 08:48 (3 dagen geleden) @ Henk Boeijink

Beste Henk,

Je kan de dingen positief bekijken. De nationale middengolf zenders zijn van de schaal verdwenen. Mijn radiohobby bestaat uit het laten spelen van oude toestellen zonder er een blijvende schade aan toe te brengen. Dat deel van de hobby kan op dit forum niet aan bod komen. Dat gebeurt oa door met een mini computertje audiostreams uit het internet te plukken en die via software opnieuw in de MG band te moduleren. Mijn radio's ontvangen op de originele frequentie simultaan Brussel Vlaams en Frans, Hilversum1 en 2, VRT2, BBC, Parijs en Luxemburg op de originele frequentie. Binnenshuis kan een draadomroep worden opgezet met een getwist draadpaar. Er wordt niets uitgestraald. Koppeling naar de aangesloten radio's gebeurt met een ferrite clips.

In deze modulator zit geen enkele buis of losse transistor. Software defined radio is een onderwerp dat niet in dit forum thuis hoort en ook niet op het transistorforum.

Het is verrassend wat je kan doen in een frequentieband die verlaten is door de grote spelers der industrie en de overheid.

Ander doelgebied, andere problemen. Door de nasleep van covid en de boot die dwars lag in het Suez kanaal is de FPGA die in de modulator wordt gebruikt gedurende lange tijd niet te koop.

Vriendelijke groeten,

Eduard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum