Belangstelling oude radio's (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 14.10.2021, 17:15 (897 dagen geleden) @ Laurens

Het is bekend dat het nu moeilijk is om aan woonruimte te komen, en ik weet dat dit voor veel starters een probleem is. Het woningtekort heeft diverse oorzaken.

Ondertussen is de gemiddelde woonruimte per Nederlander 65 m2, kijk maar naar deze bron. In grote steden zoals Amsterdam is begrijpelijk de oppervlakte per persoon minder, het rapport meldt 49 m2. Dat is volgens mij nog altijd vergelijkbaar met het gemiddelde in heel Duitsland. Er is tegenwoordig meer woonruimte per capita in Nederland dan ooit. Er is wel sprake van een stevige "verdunning" van huishoudens, dwz dat mensen met minder personen achter een voordeur wonen.
Je hoort dan ook heel vaak als reden noemen: dat veel senioren in een "te groot" huis blijven wonen, bv hun gezinswoning als de kinderen het huis hebben verlaten.

En woon je in je eentje of met z'n tweeën in een rijtjeshuis, dan voel je dat ruimtegebrek echt niet, hoor. Kortom, naast de vele woningzoekenden in Nederland, zijn er ook veel mensen met genoeg lege kamers voor een flink radiopakhuis.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum