Welke afbijt? (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 10.11.2021, 18:33 (904 dagen geleden)
Bewerkt door Laurens, 10.11.2021, 18:48

Ik heb zojuist twee leuke U'tjes gekocht van een forumlid

[image]

Nu is de lak van deze radiootjes niet meer in echt mooie staat, dus ik overweeg om ze grondig op te knappen.

Maar welke afbijt kan je tegenwoordig het best gebruiken?

Mijn ervaringen met afbijt beperken zich tot ouderwetse met methyleenchloride (werkte prima) en moderne van de hema (zonder methyleenchloride, werkte matig, zeer veel krabben nodig bij alkyd lak op hout).

Iedere afbijt is volgens het etiket echt helemaal fantastisch, dus ik word daar geen haar wijzer van. Ook zijn de prijzen soms van de pot gerukt. Kortom, ik wil niet 20 euro besteden aan een halveliterpot afbijt die maar matig werkt terwijl hij 'Super Ultra Afbijt' heet van een A merk...

Ik kan aan pure methyleenchloride komen. Zelf een middel maken is ook te overwegen. Een halve liter kost 8 euro ofzo. Het gezondheidsaspect speelt voor mij geen rol, gezien de kleine oppervlakte die ik moet behandelen en ik er niet chronisch aan blootgesteld word. Ik kan zelfs in een zuurkast werken als ik dat nodig vind.
Maar gezien dat een vloeistof is, is het aanbrengen daarvan (of beter gezegd, zorgen dat het even kan inwerken) niet echt makkelijk.

Kortom: wie heeft advies over welke afbijt goed werkt voor de spuitlak die op de u'tjes zit? Een gezond modern eko verwantwoord middel is prima, maar voor mij geen noodzaak.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum