Over de prijzen van oude radio's/tv's... (Algemeen)

door Herm Willems @, Maastricht, 10.11.2021, 22:28 (903 dagen geleden) @ Maarten Bakker

De ontwikkeling van de prijzen van oude radio's in de loop der jaren is best interessant. Als tiener had ik eind jaren 60 van de vorige eeuw al een flinke verzameling opgebouwd. Daar hoefde je toen geen moeite voor te doen. Iedereen die er eentje op zolder of in de schuur had staan wilde ervan af. Ze gaven je bij wijze van spreken nog geld toe, en brachten hem ook nog bij je thuis.

In 1975 startte Bary Hulkenberg uit Amsterdam met de uitgave van een tijdschrift op het gebied van -zoals hij het toen noemde- antieke radio. Twee jaar later werd de NVHR opgericht. Vanaf dat moment begonnen de prijzen geleidelijk aan te stijgen. Antiekhandelaren ontging dat niet. Als ze op hun reizen door Europa nog plek in hun bus over hadden vulden ze die op met radio's. Kathedralen, kattekoppen, Ducretets, Radiomuses e.d. werden voor bedragen ver boven de 1000 euro verkocht.

De laatste jaren zijn die prijzen weer fors gedaald. Een kathedraal van 400 euro met een klein schoonheidsfoutje raak je nog maar moeilijk kwijt. Benieuwd wat er de komende tijd gaat gebeuren. En misschien wordt er tzt nog wel een soort kondratieffcylus voor oude radio's ontdekt.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum