Is deze buisvoet te repareren? (Techniek Overig)

door Eduard @, 16.11.2021, 16:26 (14 dagen geleden) @ Piet van der Pol

Dag Piet,

Voor de kromming van de binnenwand kan je een pvc buis als mal gebruiken. In de doe het zelf zaak vind je zeker een pvc buis die in precies past of iets groter of kleinere diameter heeft.
Een grotere diameter kan je in de langsrichting doorzagen en een stukje weghalen zodat hij redelijk past. Een kleinere omwikkel je met tape. Zorg voor een dun stukje doorzichtige huishoudfolie tussen de PVC mal en de aan te brengen smurrie. Zo is kleven van de mal uitgesloten.

In Radiofil Magazine verscheen onlangs de uitleg van iemand die druppeltjes superlijm met natriumbicarbonaat mengt en dat aanbrengt. Het mengsel wordt hard en op een uitgehard stukje kan weer nieuw mengsel worden aangebracht. De uiteindelijke vorm komt er door schuren en vijlen. De hechting en stevigheid zijn van die aard dat hij zelfs scharniertjes in kunststof op die manier repareert en ontbrekende delen weer opbouwt. Acheteraf wordt het geheel geschilderd. De foto's van het geleverde werk zijn indrukwekkend.

Ik weet niet of de methode tegen warmte bestand is. Het bakeliet van de buisvoet wel. Ik heb de indruk dat het een voet is voor een buis die flink warm kan worden. Zelfs al weerstaat het reparatiemateriaal de temperatuur dan blijft het de vraag of het verschil in uitzetting van de materialen niet voor krachten zorgt die de hechting los maken.

Het is maar een tip. Mocht je er mee verder gaan dan lees ik graag het resultaat.

Vriendelijke groeten,

Eduard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum