Glasweerstand voor Philips 2634 (Gezocht)

door Wim Sanders @, Nuenen, 11.12.2021, 18:04 (870 dagen geleden) @ castafiore2010

Beste Jaap,
dank je voor het meedenken.
Ik heb daar ook aan gedacht, echter de weerstand wordt met een metalen strip die door de weerstand heen loopt, op het chassis bevestigd. Op de foto zie je links en rechts dat ijzer iets uitsteken.
Ik kan zo even niet bedenken hoe ik die moet bevestigen, als ik die ijzeren strip niet meer gebruik.

Voor het testen van het toestel kan ik die weerstand wel overbruggen. Dat kan dus nog wel even duren. Ik ben het toestel compleet opnieuw aan het opbouwen.
Het chassis was behoorlijk verroest, dus alles eraf, ontroesten, diverse onderdelen restaureren en nu dus weer opnieuw opbouwen.

Ivm tijdgebrek ben ik daar dus al zo'n jaartje mee bezig. Het is er allemaal mee begonnen dat ik zo'n toestel in de verzameling wilde hebben. Omdat de bedradingstekeningen die je zo hier en daar kunt vinden, erg slecht zijn, ben ik toen begonnen om daar een nieuwe tekening van de maken.
Aangezien de tekeningen die er dus te vinden zijn, dermate slecht zijn, hoop ik aan de hand van een echt toestel deze tekening nog eens af te kunnen maken.
In het oude archief staan daar wel een aantal berichten over. Tegen de tijd dat de tekening klaar is, stuur ik die wel naar de NVHR. Daar staat al een tekening van de 2515 die ik al eens gemaakt heb.

Gaat best wel goed komen.

Groeten,
Wim


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum