Wo 12 januari 2022 - LC-Kring: Alixpress (Online) (Agenda)

door gerard ⌂ @, Zeist, 22.12.2021, 21:36 (828 dagen geleden)

Je bent uitgenodigd voor de Leren- en Contact-Kring op woensdag 12 januari 2022, die gaat over AliExpress. Als je vragen over dit onderwerp hebt, mag je die natuurlijk vantevoren aan me mailen.
Wil je mails ontvangen over de LC-Kring, meld me dat dan.

AliExpress en de Radiohobby:
Door het verdwijnen van elektronicawinkels en de lockdown van beurzen en kringlopen, zijn veel radio-hobbyisten afhankelijk van online inkopen. AliExpress is hierbij een zeer bekend platform, waar je ruime keuze hebt in spullen voor zowel buizen- als halfgeleiderprojectjes. Hoewel ook nog de prijzen erg laag zijn en bestellen erg makkelijk is, is niet iedereen enthousiast over Ali. Zorgen over mensenrechten, milieu, geopolitiek, oneerlijke concurrentie, levertijd, service en kwaliteit van producten kunnen redenen zijn om Ali te vermijden (natuurlijk niet om deze LC-Kringlezing over te slaan!).
We gaan eerst even kijken wat AliExpress eigenlijk is, hoe het werkt om er te bestellen, en hoe het zo ontzettend goedkoop kan zijn. Dan delen we wat ervaringen met elkaar, en bespreken of het wel of niet een goed idee is om bij Ali te kopen. Je bent welkom om hier je eigen ervaring met Ali in te brengen!
Verder bekijken we een flink aantal aankopen, als voorbeelden van de toch wel erg leuke dingetjes die je voor een habbekrats op je deurmat ontvangt.

Wanneer ook al weer? Woensdag 12 januari 2022 om 19.30.
Waar? Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's? https://www.dropbox.com/s/uuvexafnct6h2n6/AliExpress.pptx?dl=1
De LC-Kring is online, dus nooit parkeerproblemen!
Deelname is open voor alle geïnteresseerden en gratis.
Hapjes en drankjes zelf klaarzetten.

Het gebruik van Jitsi:
Als je op de Jitsi-link hierboven klikt, kun je je naam invullen en je camera en mike aan en uitzetten, en dan door naar de vergadering. Over het algemeen komen beeld en geluid goed over via Jitsi en is de lezing dan ook goed te volgen. Helaas loopt soms de diaserie vast; om hiervan geen last te hebben, kun je de serie (kort!) vantevoren downloaden en deze op een aparte tablet of telefoon erbij houden. Je mag natuurlijk altijd vragen stellen of iets bijdragen, maar wil je verder je microfoon dempen om bijgeluiden te voorkomen? Ben je onzeker of alles werkt, kijk dan vantevoren even rond op het Jitsi-kanaal.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum