Saba Freiburg Studio A vraag (Techniek Radio/TV)

door frans maessen @, lanaken, 26.12.2021, 11:43 (851 dagen geleden)

Hallo Allemaal.

Heb voor de feestdagen een FB Studio A op de werkbank staan. Deze had een paar jaar geleden een volledige beurt gehad en de meeste condensatoren waren verwisseld voor de bekende gele.
Hij kwam binnen omdat de automaat niet werkte!!

Nog een handvol verlopen condensatoren en weerstanden vervangen om de ECL80 en EABC80 die voor de automaat zorgen. Alle buisvoeten nagekeken en schoongemaakt. 2 losse draden gesoldeerd en EBF89, Eabc80 en ECL80 lampen verwisseld voor goede gebruikte.

Toen zat er nog geen muziek en automatisme in. Radio kwam wel zwak door. Toen voltages gecheckt en pin 6 van de ECL 80 had wel goede spanning maar tijdens zoeken/snelloop veranderde deze niet.

Toen de EBF 89 nagemeten en vond maar 3 volt op punt X, pin 9 van de EBF89!!! Met het bekende houten stokje langs alle onderdelen in de buurt getikt en soms kwan het signaal op X terug. Als ik een meetpen op pin 8 van de EBF89 leg dan komt signaal terug naar 15 tot 18 volt en de automaat werkt perfect en de radio ook een stuk beter en het oog sluit helemaal.

Heb alle onderdelen eromheen nagemeten en is allemaal goed/acceptabel. Ik weet even niet meer waar ik het moet zoeken en wat is de invloed van een meetpen op pin 8 van de EBF89??

Hulp graag.

groetjes
Frans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum