Platenspeler Garrard model 209 doet het niet (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 26.12.2021, 12:36 (824 dagen geleden) @ wvno
Bewerkt door soundman2, 26.12.2021, 12:45

De twee zwarte draden lijken van de motor af te komen en de kans is groot dat daar de netspanning op moet komen. Het kwam wel voor dat de pick-up motor voor 110 volt bedraad was, bij Grundig bijv was dat vaak het geval en dan wordt de motor aangesloten op een aftakking van de transformator. Dat moet je eerst dus uitzoeken, alvorens de motor wer terug aan te slyiten.
De Radio heeft doorgaans een netaansluiting. In het kroonsteentje zie je echter drie snoeren. Waar loopt die derde draad naar toe? Een lampje in de bergruimte van het meubel? Een kroonsteentje is zeker niet door RFT aangebracht.
Staat aan de onderzijde van de speler geen typeplaatje? Maak daar anders eens een foto van. Indien mogelijk ook een foto van de onderzijde van de motor, zodat te zien is waar de raden uit komen.
Vier draden is wel verklaarbaar voor twee spoelen.
Die staan voor 220 volt in serie en voor 110 volt parallel. De twee draden die omhoog lopen, gaan vermoedelijk naar de schakelaar voor de automatische afslag.
Ik zie trouwens twee verschillend bedrade kroonstenen. Dat maakt het er voor een leek niet gemakkelijker op om te beoordelen waar het allemaal voor dient.
De kroonsteen met aan beide kanten bruin tweelingsnoer lijkt het meest het netsnoer te zijn. In het geval van een 220V PU, wordt die daar ook op aangesloten.

Waar lopen de twee kabeltjes met de gele aders naar toe?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum