Engels Radio ontvangtoestel (Algemeen)

door Kees Koren @, Bilthoven, 01.01.2022, 13:08 (818 dagen geleden)

Kan iemand mij misschien helpen ?

Deze Engelse radio is uit begin jaren 30 vorige eeuw geïmporteerd. Verkoop Van Hees&Co Den Haag en omstreken. Welk merk is mij onbekend.

Zoek m.n. de technische documentatie.

De afstem condensator met de terugkoppeling was helaas door vastlopen oxidatie vernield toen ik het toestel in bezit kreeg. Na lang zoeken heb ik een overeenkomstig compleet blok op de kop getikt. Een reden om nu ook aan het toestel te gaan werken. Alle onderdelen zijn m.i. op de lampen na origineel. Lampen 1805 - E453- E424. Voeding en Versterker werkt goed... nu ontvangst. De gebruikelijk Antenne Spoel div.aftakkingen en schakelaar LG MG achterop.

Wat opvalt,.....

Opmerkelijk is dat beide secties parallel gelijk meelopen met verdraaien van de grote knop. De kleine knop met een dunne as door de middenas, laat de draaicondensator er achter enkele graden naar links en rechts kantelen. Je zou zeggen het is een fijnafstemming. Hoe het werkt....., lijkt mij meer een anode terugkoppeling, omdat er een draad van de anode E424 ( functie rooster detectie- voor versterker) aan hoort te zitten.

zie foto,s

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Zie uit naar uw opmerkingen en hoop dat iemand mij meer kan vertellen, over het m.i. toch wel bijzondere Engelse radio ontvang toestel.

Alvast dank, Radio Kees :MUS:


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum