Moderniseeren van radiotoestellen (Techniek Radio/TV)

door Herm Willems @, Maastricht, 10.02.2022, 15:11 (824 dagen geleden)

Elke bezoeker van ons forum is er wel eens mee thuisgekomen, een radio waarvan het inwendige grondig heringericht was. Een zorgelijke ervaring. Dus werden, met samengeknepen lippen, alle toestelvreemde onderdelen verwijderd, en op transport gesteld naar een vuilverbrandingsoven. Vervolgens een ontdekkingstocht in laden en dozen, en tenslotte op het web. Enige tijd later, na een ingrijpende reconstructie van de buikholte van het kassie, kwam er weer leven in. Na die wederopstanding kon het radiotoestel met bijpassende triomferende glimlach worden bijgezet.

In 1937 verscheen het boekje 'Het moderniseeren van radiotoestellen' bij uitgeverij Brans te Antwerpen. De afgebeelde eerste bladzijde geeft een beetje een indruk van de inhoud.

Het destijds nieuwe inwendige van een apparaat, dat in dat jaar werd aangebracht, is op dit moment dus toch ook alweer 85 jaar oud. Moeten we zo'n radio met krachtige hand 'weer geheel in de originele staat' terugbrengen? Of moeten we de wijzigingen van toen ongemoeid laten? Benieuwd naar jullie mening daarover.

Misschien zijn destijds gemoderniseerde radio's tegenwoordig wel zeldzamer dan originele exemplaren.

[image]

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum