Philips BX756A OTL chassis knutselwerk ? (Techniek Radio/TV)

door hoedendoosch @, Amsterdam, 03.03.2022, 16:54 (787 dagen geleden) @ RR1957

René dank voor de foto's.

De schaal is inderdaad dezelfde als op de 'echte' Philips BX756A. Wat opvalt als je in de radio kijkt, er aan de rechterkant een stukje toonregeling zichtbaar is (zie rode kader op de foto). Van die gordijntjes die open en dicht gaan als je aan de toonregel-potmeter draait. In dit geval zullen de gordijntjes schuil gaan achter de schaalplaat. Bij de 'echte' BX756A zijn er geen gordijntjes en zitten de potmeters direct op de schaal geschroefd.

Verder valt op dat waar de gaten in de bodem voor de trafo zitten er zwart teer/verf zichtbaar is. Wellicht heeft er ooit wel een trafo gestaan. Maar het is niet heel duidelijk te zien op de foto.

Het chassis is wel typisch een "tropenradio" chassis, geen FM. Eindbuizen zijn waarschijnlijk EL86 en EL84 of UL41 en EL84 (plus een ECC83). Bij meeste Philips tropenradio's steekt de pertinax strip aan beide zijden uit over het metalen chassis, dit was om de antenne te kunnen monteren, iets wat bij dit toestel natuurlijk niet kan. in plaats daarvan zit er folie aan de zijkant geplakt als antenne.

Verder valt op: geen typeplaatje maar ook geen lijmresten. Misschien toch een prototype ?

[image]

P.S. wellicht kan beheer deze discussie in een aparte thread onderbrengen ?

--
En nao 't straevele ein bietje zĂ´nneschien.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum