Philips 2531 DAB+ ontvangst (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 09.03.2022, 18:21 (788 dagen geleden) @ Armand

Je benoemt het zelf al: het zou zomaar kunnen dat in zijn omgeving weer meer te ontvangen is dan voorheen, maar bij jou niet. Er zou opzich best een trend kunnen zijn, dat kun je niet echt opmaken uit anecdotes en zal alleen de tijd ons leren.

Hoe dan ook blijft een combinatie met moderne techniek een prima manier om geluid uit je oude radio te krijgen, want zelfs als er meer AM-zenders in de lucht komen, moeten die maar net iets interessants uitzenden en in dit geval ook nog eens een heel ondiepe modulatie hebben. Daar komt jouw opmerking over stroomverbruik om de hoek kijken: dat is extreem inefficiënt dus geen zenderexploitant zal dat nog doen.

Verder verwacht ik inderdaad dat zenders als Radio Free Europe weer meer uitbreiding en navolging krijgen zolang er nog een conflict in de lucht hangt of zelfs tastbaar aanwezig is.

Ik was in 2002 in Praag en verbaasde me er eigenlijk over dat een soort van doorgaande weg in de stad langdurig was afgesloten met maatregelen die er een beetje tijdelijk uitzagen zoals betonnen barrieres, en ik meen ook surveillerende bewaking maar dat weet ik niet zeker.

Bij nader uitzoeken bleek dat dit bij het gebouw van Radio Free Europe was. Ik geloof niet dat 2002 een bijzonder conflictgevoelig jaar was, en als een dergelijk instituut dan toch al zo belangrijk is dat er speciale maatregelen gelden... Dan zou je verwachten dat bij een daadwerkelijk conflict de knop op standje 11 gaat.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum