Gezocht: GM buis SBM20 (сбм-20) (Gezocht)

door Laurens @, Zaandam, 11.03.2022, 15:03 (786 dagen geleden) @ hans
Bewerkt door Laurens, 11.03.2022, 15:11

Tsja, hans, maar ik ga geen 'gezocht: buis' advertentie plaatsen op een forum voor halfgeleiders. De kans is groter dat je buizen vindt bij mensen die een voorraad buizen hebben.

Het gaat hier om de buizen, niet om de halfgeleiders. Als ik vragen heb over het halfgeleiderdeel van het apparaat, dan zoek ik mijn heil ergens anders.

Ik begrijp trouwens niet waarom je je hier zo druk over maakt. Als je het geen interessant onderwerp vindt, negeer het dan gewoon.

En ik heb dit apparaat overigens wel degelijk serieus gebruikt voor metingen aan buizenapparatuur: voor het controleren of de lichtgevende cijfers van mijn Wireless Set 19 radium bevatten. Die zijn dus niet radioactief (maar wel 'gewoon' glow in the dark), pas jaren later kwam ik er achter dat het radium op de aan/uitschakelaar van de voedingsunit zat. Maar die heb ik niet in bezit gehad.

Ook mijn AN/GRC 9 was er in een uitvoering met radiumletters. Er zijn allerlei geruchten over de diverse varianten, dus ik wilde het zelf met zekerheid kunnen zeggen.
De mijne is stralingsvrij. Onderstaande foto komt van een andere verzamelaar.

Het controleren van die legerapparatuur is de hele reden waarom ik de geigerteller ooit heb bemachtigd.

[image]

[image]

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum