Gevoeligheid Pick-Up ingang (Techniek Overig)

door castafiore2010 @, Winsum (Gn.), 06.04.2022, 14:22 (743 dagen geleden) @ Ouwe Schipper

Dank voor uw en alle andere antwoorden. Ik begrijp uit uw antwoord en uit de reacties van anderen, dat de impedantie van de PU-ingang een rol speelt in de keuze tussen kristal- en elektromagnetisch (vooral niet te verwarren mat magneto-dynamisch) element, maar ook de versterkingsfactor (te zien aan het aantal buizen) en de spanning, die een van beide elementen afgeeft, waarin blijkbaar ook nog de nodige variatie zat.

Dat er ook nog wel eens gebruik gemaakt werd van een step-up trafo was me al eens opgevallen, maar deze zat dan in de pick-up zelf gemonteerd in de gevallen, die ik ben tegengekomen.

Dat er kristal elementen voor W.O.-II gebruikt werden in Nederland lijkt mij vrijwel uitgesloten; ik heb daar tenminste nooit enig spoor van gevonden. In Amerika vast wel.

Blijf ik toch zitten met de vraag, waaraan ik kan zien wat voor soort element er zonder tussenkomst van step-up trafo's of andere aanpassingen kan (of kon) worden aangesloten op toestellen met bijvoorbeeld ECH21, ECH21, EBL21. Gebruiksaanwijzingen en/of service docs van dergelijke toestellen vertellen daar niets over; dus natte vinger-werk en maar uitproberen?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum