Deense TX400 tv? (Algemeen)

door Roland Huisman @, Zwolle, 22.04.2022, 16:31 (734 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Deze foto staat al vele jaren online en is tevens de enige welke ik ooit gezien heb van deze uitvoering. In de link hieronder staat hij als Nederlands - Deens toestel vermeld. Ik denk dat je daar gewoon zou moeten vragen om meer foto's en eventuele achtergrond informatie.

http://www.tvhistory.tv/1950-1959.htm

Het kan natuurlijk een originele Philips try-out zijn geweest welke voor geen meter verkocht. Zo hebben we ook de 625 lijnen Bush TV22F in Nederland gehad welke hier amper verkocht is. Maar mogelijk is de kast klantspecifiek aangepast door een meubelmaker. Als je de verhoudingen bekijkt dan lijkt het gewoon een standaard TX400 te zijn waar de schuine hoeklatten zijn vervangen door alleen een latje rondom op de kopse kant van het frontpaneel. Mogelijk ook een nieuwe laag fineer, maar geen grote ingreep voor een houtbewerker.

Zelf heb ik deze TX400 uitvoering altijd lelijk gevonden en ik kreeg er zelfs een beetje een fotoshop gevoel erbij. Toch is het interessant om eens door te vragen. Wie weet wat er nog voor verrassingen naar voren komen.

Groeten, Roland


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum