Hulp gevraagd bij reparatie Philips B3X91A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 24.04.2022, 18:38 (725 dagen geleden) @ gerard

Het was eigenlijk niet mijn suggestie dat je dat blikje gaat open peuteren om te kijken of die condensator daar echt in zit.
Is maar goed dat je dit nog even meegaf want ik had het inderdaad open gaan maken :-D , bewaar ik nu maar voor een andere keer.

Ik heb de radio afgestemd op 300 meter (op de schaal), oscillator liep toen op ongeveer 1,41MHZ en toen op een andere buizenradio vond ik de oscillatietoon tussen de 1450 en 1500 KHZ (afgelezen op de schaal).
Ik heb ook een transistorradiootje gebruikt maar de schaal hiervan was zo grof dat ik niet echt kon zeggen op welke frequentie nu het signaal exact te horen was. Wel had ik het idee dat het signaal hier op een groter bereik hoorbaar was.

Ik heb er inderdaad aan gedacht dat er tegenwoordig niet veel sterke stations meer zijn maar ik ontvang op een andere radio waar ik zit nog wel een paar zenders (zit op zolder gelukkig).

Ik zal vanavond eens proberen een signaal in te sturen of een lange draad aan pin 2 van de ECH81 te hangen. Bedankt tot zover :OK:


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum