Hulp gevraagd bij reparatie Philips B3X91A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 25.04.2022, 13:28 (729 dagen geleden) @ gerard

Helaas kan ik niet alles wat je schrijft goed verklaren.
En weet ook niet of ik je op ‘t moment nog verder kan helpen.

Je hebt mij al bijzonder goed geholpen tot nu toe en ben al verder dan dat ik alleen had gekund. Ik heb de radio en dan met name het antenne signaal vanmorgen nog eens goed bekeken en hier lijkt ook het e.e.a. aangepast te zijn. Er zit achterop de radio nog een antenne aansluiting welke hier standaard niet hoort te zitten volgens mij. Dit is echt een radio vol met verrassingen.

Dit vind ik wat vreemd. Want het 452kHz signaal heeft al de frequentie voor de volgende buis. Je zou het dus steeds moeten horen, onafhankelijk van de stand van de afstemming.

Ik had al het vermoeden dat dit zo zou moeten zijn maar ben niet zo bekend met de radiotechniek dat ik hier zeker van was. Jouw opmerking geeft mij nu de zekerheid dat dit toch niet juist is. Bedankt.

Ik heb nog een vergelijkbare radio hier staan en ga ook eens met deze radio wat testen herhalen en dan vergelijken met de radio die ik probeer te repareren om te zien waar en wanneer de signaal verschillen optreden.


Heb jij trouwens vier banden erop? Lang, midden, tropenband 1.6 tot 5 MHz, en kort?

Is een radio met 4 banden inderdaad, bij de vierde band staat VB waarvan ik dacht dat dit "Visserij band" betekende of dit hetzelfde is als de tropenband dat weet ik niet. Hij loopt wel van 1.61 tot 5.1 MHz (5.1 - 1.61 Mc/s)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum