Hulp gevraagd bij reparatie Philips B3X91A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 18.05.2022, 22:59 (703 dagen geleden) @ gerard

Alles werkt nu weer vrij redelijk maar ik krijg alleen het afstemoog niet werkend. In het stuk van de automatische volume aanpassing was flink gesoldeerd. Verbindingen waren aangepast en onderdelen toegevoegd/weg gehaald. Ik denk dat alles nu weer zit zoals op het schema maar het signaal op pin 1 van het afstemoog DM71 (B6) schommelt tussen de -0.8(V) en de -1.1(V). Volgens de datasheet zou dit bij de huidige aangelegd spanning minimaal -7(V) moeten zijn om de streep van het oog te laten verdwijnen.

Ik heb nog niet gevonden waarom deze spanning niet lager wordt. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik nog niet helemaal zeker weet hoe dit circuit nu werkt. Is er iemand die mij hier in de juiste richting kan wijzen.

Wat ik ervan denk te begrijpen is dat het teruggekoppelde signaal naar pin 2 van de ECH81 gaat en dit signaal dan voor meer of minder versterking zorgt afhankelijk van de signaal sterkte om het volume ongeveer gelijk te houden. Dit signaal staat dan ook op pin 1 van de DM71.

Maar wordt dit signaal teruggekoppeld vanaf S18 of vanaf S19 of komt dit nog ergens anders vandaan? M.a.w. kan iemand mij zeggen vanaf welk voedingspunt de negatieve teruggekoppelde spanning komt? En hoe dit dan ongeveer zou moeten werken?

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum