Handboek lowpower AM zenders (Techniek Radio/TV)

door jan s @, Eibergen, 26.01.2009, 20:54 (5592 dagen geleden) @ Kathodestraalbuisje

Hall andy,
even wat meer info, alle gelicenceerde zendamateurs hebben een roepnaam, uitgegeven door de radio controledienst van het betreffende land. Aan de eerste of eerste twee letters (of cijfer/letter), de prefix, kan je zien uit welk land deze zendamateur komt. De zelfde notatie wordt verder ook gebruikt voor vliegtuigen en schepen, immers zij hebben ook zenders aan boord. (kijk maar onder de vleugel van een willekeurig vliegtuig, aan de prefix kan je meteen zien uit welk land hij komt. De volgende letters/ letters/ cijfers zijn persoons gebonden, dat is de suffix.
Zo kan je meteen herkennen dat alles van PA0 t/m PI9 Nederland is, D staat voor Duitsland, W en K voor de USA, VE is Canada, R en U is Rusland, en zo heeft ieder landje zijn eigen prefix.
Dit op dit forum? Menig verknochte zendamateur heeft nog lekker een buizen eindtrap (hier eentje met 1kWatt) want die zijn zo lekker en soepel en warm in gebruik, hebben niet alle nodige klimbim om er voor te zorgen dat je je torreneintrap opblaast als de antenne niet spoort. Hier wordt hoogstens de annode een beetje meer rood van.
73
Jan,
PA0XXB (aan die PA0 kan je de "oude garde" A-licentie herkennen)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum