Philips TX400 serienummers (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 17.06.2022, 00:51 (681 dagen geleden) @ Arno72

Ik ben er ook nog niet uit...

Maar als mensen datumcodes vermelden, dan liever codenummer+datumcode van een handjevol spoelenbussen en trafo's (gewoon zoveel mogelijk die goed leesbaar zijn) <- Dit is eigenlijk het belangrijkste.

En dan liefst ook codenummer en datumcode van lijntrafo en afbuigjuk, en datumcodestempel van de beeldbuis <- Dat is leuke extra informatie, vooral omdat de orignele beeldbuis de datering kan bevestigen.

Wat betreft het typeplaatje met het A1-codenummer: Het nummer geeft het ontwerp aan en niet de productie. Dit specifieke type typeplaatje is tot nog zeker 1951 week 37 gebruikt op radio's en andere apparaten. Dat plaatje was toevallig kort voor of in de beginjaren van WOII ontworpen en ongewijzigd in gebruik gebleven. Andere plaatjes (submerken of zonder Demko/Nemko bijvoorbeeld) zouden al direct na de oorlog A3-nummers gehad kunnen hebben als ze later ontworpen waren.

Gidi heeft denk ik nog wat nauwkeuriger vastgelegd in welke jaren en op welke toestellen welke plaatjes voorkwamen. Ik heb er destijds voor gekozen om ze alleen aan de hand van codenummers bij te houden, dus van plaatjes zonder zichtbaar nummer heb ik sowieso geen gegevens, en mogelijk heeft hij van dit plaatje meer of andere exemplaren genoteerd dan ik, zodat de datum 195137 en/of het specifieke gebruik op toestellen nog wat nauwkeuriger bepaald kan worden.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum