Buizenradio ombouw Bluetooth (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 04.11.2022, 13:04 (533 dagen geleden) @ Jeroen Visser
Bewerkt door soundman2, 04.11.2022, 13:31

Met het gebruik van de 6,3 volt in de radio, loop je wel wat risico. De gloeidraad is meestal in het midden of aan een zijde geaard. Een brugcel gaat dus niet werken, of je moet een smps voedinkje hebben met een scheiding. Met enkele gelijkrichting kan het ook mis gaan. De audio retour komt ook ergens aan het chassis, let je niet op, dan heb je een volle sluiting in je gloeidraad circuit en zal een printspoor het loodje leggen, of na een tijdje zelfs de nettrafo.
Ik zeg dus niet dat het niet kan.
Ik zou er voor kiezen om een stukje snoer met een contrasteker achter de netschakelaar aansluiten, waarop je een gewone adapter aansluit. Is de radio uit, dan is ook de adapter spanningsloos.
Je kunt de BT adapter wel uit iedere soort gloeidraadschakeling voeden, maar dan moet je het audio vrij maken van aarde. Dat kan prima met een audio trafootje. Het eenvoudigst is dan het gebruik van een zgn groundsparator.

[image]

Het is niet raadzaam om de gloeidraad wikkeling van de gelijkrichter te gebruiken, zoals een AZ1. 1805 of een AZ41. Daar komt nl de anodespanning vanaf.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum