Elektronica cursus voor newbies (Techniek Overig)

door Jeever ⌂ @, Landgraaf, 30.11.2022, 13:13 (485 dagen geleden)

In 1975 werd door de 'Afdeling Onderwijsactiviteiten' van Philips een drieëntwintigdelige cursus uitgegeven onder de naam 'Philips Cursus Bedrijfselektronica'. Omdat de basisbeginselen der elektronica uiteraard nooit verouderen is deze cursus nog steeds uitstekend geschikt om leken die de elektronica als hobby willen gaan beoefenen (newbies) op weg te helpen met de noodzakelijke theoretische kennis.
Het uit zeven cursussen bestaande 'Deel 1, 'Elektriciteitsleer' is nu klaar voor gebruik:
https://verstraten-elektronica.blogspot.com/p/philips-cursus-bedrijfselektronica-1.html
Dit deel behandelt de natuurkundige basis van de elektrotechniek op een zeer toegankelijke manier. U leert wat spanning, stroom en vermogen is en maakt kennis met de begrippen weerstand, capaciteit, magnetisme en zelfinductie. Bovendien wordt u ingewijd in de vrij eenvoudige wiskunde die noodzakelijk is om die natuurkundige basis te begrijpen.

[image]

Verantwoording van deze PDF's
Mijn grote dank gaat uit naar Wil Manshande van 'Freeservicemanuals', die de basis-scans heeft gemaakt waarop ik mijn gerestaureerde PDF's van deze cursus heb gebaseerd. Om het origineel zo goed mogelijk te benaderen en de cursus weer gebruiksklaar te maken heb ik alle persoonlijke opmerkingen en antwoorden op vragen van de pagina's verwijderd.

--
Bezoek mijn blog https://verstraten-elektronica.blogspot.com/


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum