Magisch oog Ducretet D736 (Techniek Radio/TV)

door Joko @, Zundert, 04.01.2023, 21:23 (450 dagen geleden)

Om te beginnen iedereen de beste wensen.

Tussen kerst en nieuwjaar een Ducretet onder handen genomen. Kast in buitengewone goede staat, maar iemand had al eens een minder geslaagde poging ondernomen om er weer geluid uit te krijgen. (Installatie kabel & lamp snoer naar de speaker)

Het goede Nieuws hij speelt weer! Ontvangst is goed op lange golf, am en kortegolf. Spanningen op de buizen liggen dicht op de waardes in het schema. Hij staat op 240V dus alles is iets lager.

Behalve op 1 buis. De 6AF7, het magische oog, 260 volt op de anode, van daaruit met 1m R8 & R9 (bijgevoegde schema) naar de 2 schermen. De spanning naar de 2 delen zou het zelfde moeten zijn, maar is dat niet, zit 30 volt verschil tussen de ene en de andere zijde. Het gevolg, 1 zijde is staat effectief vol aan, andere zijde reageert op het ontvangst signaal. Sterker bij ontvangste van Caroline / BBC etc op een 46 m draad antenne, lijkt het alsof de 2 werkende delen elkaar overlappen. Ik heb heb de originele weerstanden vervangen door nieuwe, geen verschil! De radio is redelijk nerveus op z’ geluid, veel volume in het begin van de schaal.

Heeft iemand een idee? Er bestaat een Datasheet van de 6AF7 maar dat zegt erg weinig.

M vr gr

Joost

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum